Läti kaitseminister: Vene raketiõppust ei toimunudki (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Balti laevastiku alus õppusel Zapad.
Venemaa Balti laevastiku alus õppusel Zapad. Foto: Igor Zarembo/Sputnik/Scanpix

Venemaa poolt välja kuulutatud raketikatsetused Läti majandustsoonis Läänemerel, mida tegelikult ei korraldatud, olid osa strateegilisest kommunikatsioonist, kuna Moskva jälgis Läti reaktsiooni, ütles Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis täna.

Kaitseministri sõnul pidanuks Läti pöörama õppuste majanduslikule ja rahalisele aspektile rohkem tähelepanu, kuna avalikkus soovib teada, kuidas õhuruumi osaline sulgemine mõjutas lennu- ja laevaliiklust.

Minister lisas usutluses Läti riigitelevisioonile siiski, et ei esita hinnangute tegemiseks taotlust. «Meil puudub selleks eriline vajadus, kuid inimestel oleks huvitav kulusid teada saada,» ütles Bergmanis.

Ministri sõnul ei ole päris selge, miks raketikatsetusi ei korraldatud. «Vastus võib peituda sõnas «katsetused». Võimalik, et katsetati mingeid uusi süsteeme. Võib-olla kõik ei laabunud,» ütles Bergmanis.

Läti kaitseminister lisas, et Riia ei saanud plaanitud katsetuste kohta Venemaalt kogu taotletud infot näiteks selle kohta, mis tüüpi rakette Vene laevastik kavatses katsetada. Minister avaldas lootust, et tulevikus saadakse rohkem infot.

Vene raketikatsetused pidanuks toimuma 4.-6. aprillini Läänemere kolmes tsoonis, millest üks jääb Läti majandusvetesse. Moskva palus Riial sulgeda õppuse ajaks osaliselt oma õhuruumi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles