Orbáni võit rõõmustas Poola peaministrit (28)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Orban.
Viktor Orban. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Poola peaminister Mateusz Morawiecki õnnitles täna Ungari valitsusjuhti Viktor Orbánit, kes valiti eile peetud üldvalimistel ülekaalukalt kolmandaks ametiajaks ametisse tagasi.

Mateusz Morawiecki.
Mateusz Morawiecki. Foto: ARIS OIKONOMOU/AFP/Scanpix

«Reformide teel ei ole kunagi lihtne,» kirjutas Morawiecki Twitteris ning kirjutas, et «ühiskonna enamuse toetus näitab, et asi on pingutamist väärt».

«Soovin teile edu Ungari ja Euroopa huvides,» lisas Morawiecki läkituses. Orbánile avaldas reedel toetust ka Budapesti külastanud Poola valitseva Seaduse ja Õigluse (PiS) juht Jarosław Kaczyński, keda Ungari peaminister eile õhtul võidukõnes tänas.

Esialgsetel andmetel kogus Orbáni erakond Fidesz valimistel umbes 49 protsenti häältest, millega erakond võib saavutada parlamendis kahekolmandikulise enamuse. Järgnesid paremäärmuslik Jobbik pisut vähem kui 20 protsendiga häältest ning vasaktsentristlikud sotsialistid 12,40 protsendiga.

Lõplikud valimistulemused kuulutatakse välja pärast seda, kui kokku on loetud välismaal elavate suurearvuliste ungarlaste kogukondade hääled.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles