Galerii: Prantsusmaa politseinike ja ökoaktivistide vahel puhkesid kokkupõrked

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa politseinikud üritavad Lääne-Prantsusmaal keskkonnaaktiviste plaanitava uue lennujaama territooriumilt kõrvaldada. Täna hommikul puhkesid kokkupõrked võimuesindajate ja protesteerijate vahel.

Politsei kasutas Notre-Dames-des-Landes'is sadade aktivistide vastu pisargaasi. Aktivistid olid eelnevalt ehitanud barrikaadid ja mõned neist ka põlema süüdanud.

Jaanuaris otsustas valitsus lõpetada vastuolulise projekti Nantesi linna uue lennujaama ehitamiseks. Kohalikud poliitikud lootsid, et uus lennujaam aitaks piirkonna majanduslikku seisu parandada.

Sellest hoolimata on paljud keskkonnaaktivistid pikemat aega territooriumil viibinud ja keeldunud sealt lahkumast. 

Hommikul saadeti olukorda lahendama umbes 2500 sandarmi ja operatsioon sai kohaliku aja järgi alguse hommikul kell 6. Ametnikud blokeerisid läheduses asuvad teed, et piirkonda hõivanud aktivistid isoleerida.

Mõned aktivistidest loopisid võimuesindajaid kivide ja teiste esemetega. Vigastada sai üks sandarm.

Plaanitava lennujaama vastased väitsid, et tegu on liiga kalli ja loodust saastava projektiga. Samuti öeldi, et praeguse Nantesi lennujaama vähene liiklus ei õigusta uue lennujaama rajamist.

Jaanuaris ütles peaminister Edouard Philippe, et projekt katkestati osapoolte vahel vihaseks läinud arutelude tõttu. Peaministri sõnul on lennujaama pooldajaid ja selle vastaseid sisuliselt võrdselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles