Briti popstaar: võimud võisid Londoni kesklinnas toimunud tulistamist varjata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik Oxfordi tänaval toimunud ärevate sündmuste ajal.
Politseinik Oxfordi tänaval toimunud ärevate sündmuste ajal. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Briti popstaar Olly Murs kahtlustas, et võimud varjasid eelmise aasta novembris Londoni kesklinnas Oxford Circuse metroojaamas toimunud sündmuste tagamaid. Laulja on kindel, et kesklinnas toimus tulistamine, sest ta viibis ise sel ajal samas piirkonnas.

Eelmisel aastal tekkis Londoni kesklinnas 24. novembril paanika, sest kahtlustati võimalikku terrorirünnakut.  Väideti, et Oxford Circuse metroojaamas kõlasid lasud ja see pani ostlejad piirkonnast paaniliselt põgenema.

Olly Murs.
Olly Murs. Foto: Steve Ross/Capital Pictures/ROS/Scanpix

Oxfordi tänaval asuvas Selfridgesi kaubamajas viibinud Murs kirjutas sündmuste ajal Twitterisse: «Pe*se, kõik minge ruttu Selfridgesist välja, tulistamine! Ma olen sees.»

Politsei sõnul polnud aga ühtegi kannatanud, ühtegi tõendit tulistamisest ega ka ühtki kahtlusalust. Ka kuus kuud hiljem väitis laulja, et ei valetanud ja vihjas intsidendi varjamisele.

Murs ütles väljaandele The Sun: «Kui nad isegi tulistasid õhku või midagi sarnast, siis midagi sel päeval juhtus. See võidi kinni mätsida, ma ei tea. See on kõik veidi kahtlane.» Laulja sõnul oli ta sel päeval kaubamajas, et oma tädile jõuludeks massaažitool osta, aga ühel hetkel vallandus paanika.

«Ühel hetkel istun ma seal ja see tüüp ütleb, et kui ma sellele nupule vajutan, siis algab massaaž. Järgmisel hetkel surutakse mind vastu seina. Inimesed karjuvad ja jooksevad väljapääsude suunas ning mina mõtlen «mida kuradit?»»

Mursi sõnul jooksis ta elu eest, sest arvas, et ülemisel korrusel on keegi tulistama hakanud. Ta sattus poe tagaruumi koos teiste põgenenud inimestega. Inimeste sõnul olid nad kuulnud tulistamist. Laulja sõnul olid mitmed temaga samas ruumis olnud inimesed väitnud, et nägid relvaga isikut. 

Piers Morgan.
Piers Morgan. Foto: ADV/ADV/BuzzFoto.com/Scanpix

Murs sattus pilkeobjektiks pärast seda, kui selgus, et tegu oli valehäirega. Näiteks hommikuprogrammi saatejuht Piers Morgan süüdistas lauljat vastutustundetus käitumises, sest tema sõnul peaks miljonite jälgijatega artist oma säutsudega ettevaatlikum olema. «Seal polnud laske, mitte midagi ei juhtunud. Tekitasid ebavajalikku paanikat,» ütles Morgan.

Pärast vahejuhtumit novembris teatas Londoni politsei kõneisik, et politsei sai lühikese aja jooksul mitmeid teateid laskudest Oxfordi tänava eri kohtades ning Oxford Circuse metroojaamas. Kuna kahtlustati terrorismi, siis vastati kutsetele suurte jõududega ja kohale saadeti ka relvastatud üksused.

Ala otsiti läbi, aga politsei sõnul polnud teateid kannatanutest, tõendeid laskudest ega tuvastatud ühtki kahtlusalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles