Soomes algas Turu noaründaja kohtuprotsess (19)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlusalune ilmus täna kohtu ette.
Kahtlusalune ilmus täna kohtu ette. Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/SCANPIX

Soomes algas täna Turu noaründaja Abderrahman Bouanane kohtuprotsess, mis toimub erandkorras Turu vanglas, kirjutas rahvusringhääling Yle.

Täna kohtusse ilmudes näitas 23-aastane marokolane Bouanane avalikkusele esmakordselt oma nägu.

1994. aastal sündinud Bouananet süüdistatakse kahes terroristliku eesmärgiga mõrvas ja kaheksas terroristliku eesmärgiga mõrvakatses. Prokuratuur nõuab talle eluaegset vangistust.

Maroko kodaniku kaitseadvokaadi Kaarle Gummerusi sõnul võtab Bouanane omaks mõrvad ja mõrvakatsed, kuid mitte prokuratuuri väite, et pani rünnaku toime terroristlikul eesmärgil.

Prokurör Hannu Koistineni sõnul üritas Bouanane inimesi vigastada ka pärast politsei saabumist sündmuskohale. See näitab, et ta tahtis teha viga võimalikult paljudele inimestele.

«Tema kavatsus oli tappa ja võib-olla surra politsei kuuli läbi,» lausus Koistinen. Tema sõnul ütles Bouanane uurimise käigus politseile, et lootis, et politsei laseb ta maha ehk ta sureb märtrina. Bouanane ütles istungil, et tahtis tappa kaks või rohkem inimesi nende pea mahalõikamise teel.

Abderrahman Bouanane.
Abderrahman Bouanane. Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/SCANPIX
Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles