Skripalide rünnaku järel liikusid sõnumid Süüriast Moskvasse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiarünnaku ohvrite ainuke avalikkuse ette tulnud sugulane Viktoria Skripal.
Keemiarünnaku ohvrite ainuke avalikkuse ette tulnud sugulane Viktoria Skripal. Foto: Tatjana Makejeva / Reuters / Scanpix

4. märtsil õnnestus Briti õhuväe analüütikuil oma Küprose baasis kinni püüda Süüriast Moskvasse saadetud sõnum, mis puudutas endise topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamist samal päeval Inglismaal Salisburys.

Ajalehe Sunday Express anonüümsete allikate kohaselt ütles üsna kohe pärast Inglismaal Novitšoki närvigaasiga toime pandud rünnakut ühele teatud Moskva ametnikule saadetud sõnum, et «pakk on kohale toimetatud» ja et kaks isikut «tegid eduka väljasõidu».

Nii see kui veel üks päev varem Küprosel Akrotiri baasis kinni püütud venelaste sõnum on asitõendite seas, mida Ühendkuningriik jagas peatselt pärast rünnakut suurte liitlastega, misjärel nii Saksamaa, Prantsusmaa kui USA nõustusid Londoni hinnanguga, et Skripalid langesid tõepoolest Venemaa ohvriks.

Briti kaitseministeerium seda infot meediale kommenteerida ei soovinud, põhjendusega, et see puudutab käimasolevat uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles