Saksamaa vabastas Berliini poolmaratoni eel kinni peetud mehed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamise kahtlusaluse vahistamine eile.
Peamise kahtlusaluse vahistamine eile. Foto: AP/Scanpix

Saksa politsei teatas täna, et vabastas eile Berliini poolmaratoni ründamise kartuse tõttu kinni peetud kuus meest.

Kahtlusaluste kodud ja sõidukid otsiti läbi, aga relvi, lõhkeainet või muid asitõendeid neist ei leitud. «Kinnipeetavad on vabastamisel,» teatas Berliini politsei pressiesindaja Patricia Braemer.

Berliini ametnikud ütlesid eile, et pidasid kinni kuus 18-21-aastast meest pärast vihjeid, et poolmaratoni ähvardab võimalik vägivallakuritegu. Täpsemalt oli juttu noarünnakust.

Poolmaratonil osales 36 000 jooksjat, raja äärde oli kogunenud tuhandeid pealtvaatajaid. Ürituse turvalisust tagas 630 politseinikku ja jooks möödus vahejuhtumiteta.

Politseinikud Berliini poolmaratoni turvamas.
Politseinikud Berliini poolmaratoni turvamas. Foto: Christophe Gateau/AP/Scanpix

Päevalehed Die Welt ja Der Tagesspiegel kirjutasid, et kuuest kinnipeetust üks oli seotud tuneeslasest asüülitaotleja Anis Amriga, kes ründas 2016. aasta detsembris veokiga Berliini jõuluturgu.

Päevalehe Tagesspiegel andmetel jälgis politsei peamist kahtlusalust viimased kaks nädalat ööpäevaringselt.

Pärast seda, kui ühe välisriigi luureteenistus andis Saksa võimudele vihje, et mees kavandab rünnakut poolmaratonil, korraldas politsei haarangu mitmele korterile Berliini Charlottenburgi ja Neuköllni linnaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles