Trump: USA ja Põhja-Korea tippkohtumine toimub mais või juuni algul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Kim Jong-un.
Donald Trump ja Kim Jong-un. Foto: KCNA/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ütles esmaspäeval, et kohtub Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga mais või juuni algul.

Trump ütles Valges Majas enne valitsuskabineti istungit ajakirjanikele, et tippkohtumine korraldatakse millalgi mais või juuni algul.

Presidendi sõnul võib esialgne tähtaeg pidada kohtumine mais pisut edasi lükkuda, kuid see toimub. «Usun, et mõlemad pooled avaldavad suurt austust ja loodetavasti sünnib kokkulepe tuumarelvadest loobumisest,» ütles Trump.

Ta avaldas ka lootust, et õnnestub sisse seada «suhted, mis kujunevad hoopis teistsugusteks sellest, missugused nad on olnud palju aastaid».

Põhja-Korea on olnud aastakümneid seisukohal, et tuumaprogrammist loobumine võib kõne alla tulla vaid juhul, kui USA viib oma väed Korea poolsaarelt ära.

Ühendriikide ametiisikud teatasid pühapäeval, et Põhja-Korea on kinnitanud Washingtonile valmisolekut arutada kohtumisel Trumpiga Pyongyangi tuumarelvaprogrammi.

Enne kohtumist Ühendriikide riigipeaga kohtub Kim 27. aprillil Panmunjomi piirikülas Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-iniga. Märtsi lõpus tegi Põhja-Korea president esimese välisvisiidi Hiina, kohtudes president Xi Jinpingiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles