FBI otsis läbi president Trumpi isikliku advokaadi kontorid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Cohen
Michael Cohen Foto: MARK WILSON/AFP/SCANPIX

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) töötajad otsisid esmaspäeval läbi president Donald Trumpi kauaaegse isikliku advokaadi Michael Coheni New Yorgi kontorid, ütles Coheni enda advokaat Stephen Ryan.

Ryani sõnul andis selleks korralduse eriprokurör Robert Mueller, kes uurib sidemeid Venemaa ja Trumpi valimiskampaania meeskonna vahel.

«Otsus kasutada uurimises läbiotsimismäärust on täiesti kohatu ja ebavajalik,» märkis Ryan. «Selle tulemuseks oli advokaadi ja tema klientide kaitstud suhtluse ebavajalik konfiskeerimine.»

President Donald Trump sarjas vihaselt FBI läbiotsimist tema isikliku advokaadi kontorites ning nimetas seda häbiväärseks ja ebaõigluse täiesti uueks tasemeks.

Trumpi sõnul on tegemist nõiajahiga ja rünnakuga riigi vastu. President väitis, et mitmed inimesed on andnud talle nõu eriprokurör Robert Mueller vallandada.

«Nad ei ole leidnud mingit kokkumängu Venemaaga,» ütles nähtavalt vihane Trump mõni tund pärast seda, kui FBI oli konfiskeerinud tema advokaadilt Michael Cohenilt dokumente ja muid asitõendeid.

USA meedia andmeil on juurdlus Coheni vastu seotud pangapettuste ja rikkumistega, mis on seotud kampaaniarahastusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles