Põhja-Korea välisminister peab läbirääkimisi Moskvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea-Venemaa valitsustevahelise komitee kohtumine.
Põhja-Korea-Venemaa valitsustevahelise komitee kohtumine. Foto: KCNA/Reuters

Põhja-Kora välisminister sõidab täna harukordsele visiidile Moskvasse, et pidada läbirääkimisi oma Vene ametivennaga.

Ri Yong-ho külaskäik leiab aset enne Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni lähenevaid kohtumisi Lõuna-Korea ja USA riigipeaga.

«Praegu on (Põhja-Koreale) eriti tähtis koguda toetust, sealhulgas Venemaalt, et oma seljatagust kindlustada,» ütles Vene analüütik Aleksandr Vorontsov.

Ri külastas möödunud nädalal Pekingit, kus kohtus oma Hiina kolleegiga. Eelnevalt oli ajaloolisel visiidil Pekingis käinud Põhja-Korea liider Kim Jong-un.

Vene välisminister Sergei Lavrov ja Ri arutavad muu hulgas võimalusi pingete maandamiseks Korea poolsaarel, märkis Vene välisministeerium.

Ministeerium tervitas kohtumise eel tehtud avalduses positiivseid arenguid piirkonnas.

Kim Jong-un arutas parteikoosolekul ka läbirääkimisi USA-ga, teatas riigimeedia.

Tegemist oli esimese ametliku teatega dialoogi kohta Washingtoniga enne maikuusse kavandatavat tippkohtumist Ühendriikide presidendi Donald Trumpiga.

Kohtumisel parteiametnikega rääkis Kim viimastest arengutest Korea poolsaarel, sealhulgas eraldi tippkohtumisest Lõuna-Koreaga, mis peaks toimuma sel kuul, teatas ametlik uudisteagentuur KCNA.

Kim analüüsis ja hindas põhjalikult praegusi põhja-lõuna suhete arengusuundi ja Korea RDV-USA dialoogi väljavaateid, lisas agentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles