Vilepuhuja: Facebooki kasutajate andmeid võidakse hoida ka Venemaal (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Wylie.
Christopher Wylie. Foto: Ben Cawthra/Sipa USA/Scanpix

Cambridge Analytica vilepuhuja Christopher Wylie sõnul võis ettevõte koguda kokku üle 87 miljoni kasutaja andmeid, millest mingit osa võidakse hoida ka Venemaal.

Wylie märkis pühapäevases intervjuus NBC-le, et Cambridge Analytica kogutud andmed võivad puudutada enam kui 87 miljonit inimest, mida Faceook on ametlikult tunnistanud.

Vilepuhuja lisas, et temaga on ühendust võtnud nii USA kongressi uurijad kui justiitsministeerium ja ta on valmis nendega koostööd tegema.

Endise Cambridge Analytica töötaja sõnul oli andmetele ligipääs paljudel inimestel ning valitseb reaalne võimalus, et mõningaid andmeid hoiustatakse Venemaal.

«Neid võidakse hoida erinevates paikades, muuhulgas Venemaal, sest andmekogumisprotsessi haldav professor liikus pidevalt Suurbritannia ja Venemaa vahel,» lausus Wylie.

Vene andmeteadlane Aleksander Kogan kogus samuti miljonite ameeriklastest Facebooki kasutajate andmeid ja müüs need Cambridge Analyticale, mis töötas 2016. aastal Donald Trumpi presidendikamaania heaks.

Küsimusele, kas Facebook suudab adekvaatselt hinnata kogu mõjutatud kasutajate hulka, vastas Wylie, et andmebaasist võetud andmeid on alati võimalik kopeerida.

«Lõppkokkuvõttes ei ole võimalik kindlalt öelda, et me saame kõik andmed olematuks muuta,» lisas Wylie.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles