Trumpi advokaati kahtlustatakse maksupettuses ja kampaaniarahastuse rikkumises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Cohen.
Michael Cohen. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

President Donald Trumpi advokaat Michael Cohen on föderaaljuurdluse all kahtlustatuna maksu- ja kampaaniarahastusega seotud pettustes.

Eile korraldas FBI reidi Coheni Manhattani kontorisse, koju ja hotellituppa, et saada enda valdusesse andmeid Coheni klientide ja isiklike finantside kohta.

Muuhulgas konfiskeeriti ka dokumendid, mis on seotud 2016. aastal teostatud maksega pornotäht Stormy Danielsile, kellega Trumpil afäär oli.

Uurijad võtsid tõestusmaterjalina kaasa ka Coheni arvuti, telefoni ja finantstoimikud, muuhulgas tuludeklaratsioonid.

Juurdlusega kursis olevate allikate sõnul on uurijatel alust arvata, et Cohen on seotud panganduspettusega ja kampaaniarahastuse reeglite rikkumisega.

Allikate sõnul kogusid föderaalprokurörid mitu kuud infot ka Coheni ja tema klientide, teiste seas ka Trumpi vahelise suhtluse kohta.

Coheni advokaadi Stephen Ryani sõnul andis selleks korralduse eriprokurör Robert Mueller, kes uurib sidemeid Venemaa ja Trumpi valimiskampaania meeskonna vahel.

«Otsus kasutada uurimises läbiotsimismäärust on täiesti kohatu ja ebavajalik,» märkis Ryan. «Selle tulemuseks oli advokaadi ja tema klientide kaitstud suhtluse ebavajalik konfiskeerimine.»

President Donald Trump sarjas vihaselt FBI läbiotsimist tema isikliku advokaadi kontorites ning nimetas seda häbiväärseks ja ebaõigluse täiesti uueks tasemeks.

Trumpi sõnul on tegemist nõiajahiga ja rünnakuga riigi vastu. President väitis, et mitmed inimesed on andnud talle nõu eriprokurör Robert Mueller vallandada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles