Julia Skripal lubati haiglast välja (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Skripal.
Julia Skripal. Foto: AP/Scanpix

Eelmisel kuul Salisburys närvimürgirünnaku ohvriks langenud Julia Skripal lubati eile haiglast välja.

33-aastane Julia lasti eile haiglast välja ja toimetati ohutusse kohta. Tema isa Sergei Skripal viibib veel haiglaravil, kuid ei ole enam kriitilises seisundis.

Rünnaku uurimisega tegelev Metropolitani politsei ei ole asja kommenteerinud.

Nädalavahetusel teatasid anonüümsed luureallikad, et Suurbritannia luureteenistused peavad Ameerika Ühendriikidega läbirääkimisi Skripalidele uue identiteedi andmiseks ja USAsse kaitse alla saatmiseks.

Suurbritannia välisministeerium ei ole väiteid kommenteerinud.

Endine topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar Julia leiti 4. märtsil korraldatud närvimürgi rünnaku järel Salisbury linna pargipingilt teadvusetus olekus.

Väidetavalt saadeti ühele Moskva ametnikule vahetult pärast Sergei ja Julia Skripali mürgitamist sõnum «pakk on kohale toimetatud».

Sõnum oli üks osa luureandmetest, mida Suurbritannia liitlastele enne Venemaa spioonide ja diplomaatide riikidest väljasaatmist tutvustati, väidab väljaanne Sunday Times.

Väljaanne tsiteeris siseringi inimesi, kes olid luureandmetega tuttavad ja kinnitasid, et Küprosel teenivad Briti õhuväe analüütikud lõikasid sel päeval vahelt kaks sõnumit.

Sunday Express teatas, et üks sõnum saadeti Süüriast ühele ametiisikule Moskvas ja see sisaldas fraasi «pakk on kohale toimetatud». Sõnumis lisati, et kaks isikut on «edukalt väljunud».

Nähes seda suhtlust, meenus õhujõudude leitnandile teine sõnum, mis oli vahelt võetud ja välja praagitud eelneval päeval.

Briti kaitseministeerium neid väiteid ei kommenteeri, sest need on seotud poolelioleva juurdlusega. Väidetakse, et rünnakus kasutatud närvimürk oli arendatud aeglaselt vallanduvaks geeliks, mis pidi andma ründajatele aega põgeneda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles