Rahvuskaardi liikmed hakkasid USA-Mehhiko piirile saabuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arizona osariigi välja pandud 225 rahvuskaartlast.
Arizona osariigi välja pandud 225 rahvuskaartlast. Foto: CAITLIN O'HARA/AFP/SCANPIX

USA rahvuskaardi liikmed on hakanud saabuma Ühendriikide-Mehhiko piirile ning oodata on lisa, sest valitsuses jätkub arutelu Mehhikost saabuva illegaalse immigratsiooni üle.

Texase, Arizona ja New Mexico osariigi vabariiklastest kubernerid teatasid eile, et saadavad piirile 1600 rahvuskaardi liiget.

President Donald Trump ütles eelmisel nädalal ajakirjanikele, et soovib saata 2000-4000 rahvuskaardi liiget piirile, et aidata võidelda ebaseadusliku immigratsiooni ja narkokaubanduse vastu.

California, mida juhib demokraadist kuberner Jerry Brown, ei ole ainsa piiriosariigina rahvuskaardi saatmisest teatanud. Brown on astunud korduvalt Trumpi immigratsioonipoliitika vastu.

Seaduse järgi, mida Trump rahvuskaardi Mehhiko piirile saatmist nõudes rakendab, alluvad rahvuskaardi liikmed osariikidele, kes nad on välja pannud, kuid kulud katab USA valitsus.

Browni pressiesindaja ütles, et California arutab veel, kuidas Trumpi palvele reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles