Julgeolekutöötajad korraldasid Savtšenko kodus läbiotsimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadia Savtšenko.
Nadia Savtšenko. Foto: Stringer/Sputnik/Scanpix

Ukraina julgeolekuametnikud korraldasid läbiotsimise parlamendisaadiku Nadia Savtšenko kodus, kes on võetud vahi alla kahtlustatuna terrorirünnaku kavandamises.

Savtšenko advokaadid Dmitro Buhai ja Oleh Solovei teatasid, et julgeolekuteenistus SBU korraldas täna Savtšenko kodus ja kontoris läbiotsimise.

Savtšenko ema sõnul konfiskeerisid julgeolekutöötajad auhinnaks saadud püstoli ja laskemoona.

SBU kõneisiku sõnul on läbiotsimised seotud juurdlusega endise sõjaväepiloodi suhtes, keda kahtlustatakse granaatide ja automaatrelvadega riigiasutustele terrorirünnaku kavandamises.

Kiievi kohus võttis Savtšanko 23. märtsil kaheks kuuks eeluurimisega seoses vahi alla pärast seda, kui parlament kiitis heaks Savtšenko saadikupuutumatuse kaotamise.

Ukraina peaprokurör Juri Lutsenko sõnul oli Savtšenkol mitu kaastöölist, kellega valitsuse ründamist arutati – vabatahtlik Volodõmõr Ruban, kes on aidanud Ida-Ukraina konfliktipiirkonnast vange vabastada, isehakanud Donetski Rahvavabariigi juht Oleksandr Zahhartšenko ja mitmed Ukraina eriüksuslaste 8. rügemendi teenistujad.

Lutsenko sõnul olid just eriüksuslased need, kes Savtšenko väidetavast riigipöördeplaanist teada andsid ja käivitasid operatsiooni tema ja Rubani tabamiseks.

Ruban peeti kinni selle kuu alguses Ida-Ukrainas Donetski piiritsoonis, kus ta oli väidetavalt liikunud relvastust täis kaubikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles