Video: Iisraeli sõdur juubeldab pärast palestiinlase tulistamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid Gaza piiri lähistel.
Iisraeli sõdurid Gaza piiri lähistel. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Sotsiaalmeediasse jõudis Iisraeli sõduri poolt filmitud video, millel on näha palestiinlase tulistamist Gaza piiril. Pärast edukat lasku juubeldas üks sõduritest tabamuse ja saadud videomaterjali üle. 

Eile avalikuks tulnud videol on kuulda, kuidas sõdurid arutlevad selle üle, kas piiritara lähedal seisva palestiinlase pihta tulistada. Snaiper otsustas lasu sooritada ja pärast tabamust ütles üks neist heebrea keeles: «Wow! Milline video! See hoorapoeg!» Iisraeli sõjavägi kinnitas täna video ehtsust.

Video tuli avalikuks Iisraeli relvajõudude jaoks halval ajal. Juudiriigi sõjavägi on saanud rahvusvahelise kriitika osaliseks, sest Gaza piiril kasutati rahutuste ja meeleavalduste kontrollimiseks korduvalt lahingmoona.

Siiani on surma saanud vähemalt 31 palestiinlast. Iisraeli sõdurid pole rahutuste käigus raskelt vigastada ega surma saanud.

Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman väitis, et palestiinlast tulistanud snaiper peaks oma teo eest autasu saama, aga juubeldanud sõduri auastet tuleks alandada. Relvajõudude kinnitusel tegeletakse lasku filminud ja jaganud sõduriga vastavate reeglite kohaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles