Macron: Prantsusmaa võtaks sihikule Süüria keemiarelvataristu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Prantsusmaa võtab sihikule Süüria valitsuse keemiarelvataristu, kui Pariis peaks otsustama pärast arvatavat keemiarünnakut Douma linnale Damaskust rünnata, ütles president Emmanuel Macron teisipäeval.

«Meie otsus ei tähenda rünnakut režiimi liitlastele või kellelegi, vaid see oleks suunatud režiimi keemiavõimekuste vastu,» lausus Prantsuse president, kinnitades, et ei soovi «olukorra eskaleerumist».

Macron lubas Prantsusmaa vastusammud aktivistide ja meedikute sõnul vähemalt 40 inimelu nõudnud keemiarünnaku suhtes teatavaks teha «lähipäevil» kooskõlastatult USA ja Suurbritanniaga.

Lääs on süüdistanud rünnakus Süüria valitsusvägesid, kuid Damaskus ja selle peamine liitlane Venemaa eitavad kategooriliselt seotust rünnakuga.

Prantsuse riigipea kordas Pariisi varasemat seisukohta, et keemiarelvade kasutamine Süürias on riigi jaoks punane joon.

Prantsusmaa on USA juhitava äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastase koalitsiooni aktiivne liige ja Macron on rääkinud kahe päeva jooksul USA presidendi Donald Trumpiga Süüria teemal kaks korda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles