Moskva lubas anda Süüria režiimi ründamisele kohase vastuse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitaja.
Vene hävitaja. Foto: Reuters/ScanPix

Kui USA ja selle liitlased peaksid Süüria režiimi ründama, järgneb Venemaa kohane vastus, ütles Vene riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Vladimir Šamanov teisipäeval.

«Isegi isoleeritud löökide korral võtab otsuse langetamine kaua aega ja see otsus oleks poliitiline. Kui antakse koondlöök ja meie sõdurid saavad viga, anname kohase vastuse,» ütles Šamanov Vene telekanalile Rossija 24, lisades, et Venemaa vastulöök oleks suunatud nii lennukite kui ka sõjalaevade vastu.

Tema sõnul on Venemaal selleks olemas väed ja vahendid ning ameeriklased ja nende liitlased on sellest teadlikud.

Vastasseisu puhkedes kasutavad osapooled ainult tavarelvi, ütles Vene õhudessantvägede endine ülem. «Pean tuumarelvade kasutamist ebatõenäoliseks. Tõepoolest, seda praegu ei kaaluta,» ütles ta.

Süüria mässuliste käes olevas Douma linnas korraldati laupäeval arvatav keemiarünnak, milles hukkus meedikute ja aktivistide andmeil üle 40 inimese. Lääs on süüdistanud rünnakus Süüria valitsusvägesid, kuid Damaskus ja selle peamine liitlane Venemaa eitavad kategooriliselt seotust rünnakuga.

USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa on teatanud, et keemiarelvade kasutamine ei jää vastuseta ning Washington ja Pariis on lubanud vastusamme paari päeva jooksul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles