Vene eriesindaja Süürias tegi etteteatamata visiidi Iraani (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lavrentjev (paremal) Süürias.
Aleksandr Lavrentjev (paremal) Süürias. Foto: STANISLAV FILIPPOV/AFP/SCANPIX

Vene eriesindaja Süürias Aleksandr Lavrentjev tegi eile etteteatamata visiidi Iraani, vahendas islamivabariigi riigimeedia ajal, kui kaks riiki on kritiseerinud Lääne reaktsioone arvatavale keemiarünnakule Süürias.

Visiit langeb ajale, mil maailm ootab lääneriikide sõjalisi samme Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi vastu pärast laupäeval korraldatud keemiarünnakut Doumas, mis nõudis vähemalt 40 inimelu.

«Kui esitatakse väiteid keemiarelvade kasutamise kohta Süürias, tahame selle küsimuse õiguslikku uurimist,» vahendas riiklik uudisteagentuur IRNA Iraani välisministeeriumi kõrge nõuniku Hossein Jaberi Ansari sõnu kohtumise järel Lavrentjeviga.

Lääs on süüdistanud rünnakus Süüria valitsusvägesid, kuid Damaskus ja selle peamine liitlane Venemaa eitavad kategooriliselt seotust rünnakuga ning on kutsunud Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) väiteid uurima.

Vene erisaadik pidas väidetavalt põhjalikke läbirääkimisi Süüria olukorra üle Iraani kõrgeima riikliku julgeolekunõukogu sekretäri Ali Shamkhani ja teiste ametnikega.

Ansari sõnul kasutavad lääneriigid väidetavat keemiarünnakut ettekäändena Süüria režiimi hiljutiste sõjaliste edusammude õõnestamiseks.

«Iga kord, kui saavutatakse tähtis võit terroristide üle poliitiliselt ja lahinguväljal, seisame silmitsi terrorirühmituste ja välistoimijate koordineeritud mängu ja taktikaga,» lausus ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles