Alžeerias hukkus sõjaväelennuki õnnetuses 257 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväelennuki vrakk Boufariki lähedal.
Sõjaväelennuki vrakk Boufariki lähedal. Foto: Anis Belghoul/AP/Scanpix

Alžeeria pealinna lähedal Boufarikis kukkus alla sõjaväe varustust kandnud lennuk. Õnnetuses hukkus vähemalt 257 inimest.

Tsiviilkaitseameti pressiesindaja Farouk Achour ütles uudisteagentuurile Associated Press, et esialgne hukkunute arv on vähemalt 257.

Õnnetuses hukkus kümme meeskonnaliiget ja 247 reisijat, enamik neist sõjaväelased. Hukkunute seas oli ka sõdurite perekonnaliikmeid.

Ta lisas, et mõned reisijad toodi vrakist välja, kuid neil on rasked põletushaavad.

Õnnetuskohal tegutseb üle 300 päästetöötaja.

Lennuk kukkus alla peatselt pärast õhkutõusu Boufariki linnas asuvast õhuväebaasist. Boufarik asub riigi põhjaosas umbes 30 kilomeetri kaugusel Alžiirist.

Hukkunute transportimiseks on põllule laotatud laibakotid.
Hukkunute transportimiseks on põllule laotatud laibakotid. Foto: HANDOUT/REUTERS

Il-76 tüüpi lennuk oli teel riigi edelaossa Bechari ning pidi tegema vahemaandumise Tindoufis. Lennuk kukkus alla põllumajanduspiirkonnas kohas, kus kedagi ei ela.

Sündmuskohale on saadetud 14 kiirabibrigaadi ja kümme tuletõrjeautot.

Allakukkumise põhjus pole esialgu teada ja selle väljaselgitamiseks alustati uurimist, teatas kaitseministeerium. Ohvrite arvu ministeerium ei täpsustanud, aga avaldas ohvrite lähedastele kaastunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles