Julia Skripal saadeti haiglast sõjaväebaasi hospidali (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Skripal.
Julia Skripal. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Endise topeltagendi Sergei Skripali tütar Julia Skripal, kes Salisbury haiglast välja kirjutati, toimetati ühe Suurbritannia sõjaväebaasi hospidali, kirjutas kõmuleht The Sun oma allikatele viidates.

Suni teatel turvab Julia Skripali relvastatud valve, et vältida uut tapmiskatset. «Ta on sõjaväehospidalis, et teda kaitsta ja tervisel silm peal hoida,» ütles allikas.

Ta märkis, et närvimürgi mõju tagajärjed Juliale ei ole teada ja need võivad ilmneda iga hetk. Seejuures ütlesid Suurbritannia võimud, et mürk oli gaasi kujul, kuigi väljaanne Mail on Sunday kirjutas, et seda kasutati geeli kujul.

«On lootust, et Julia (Skripal) saab nüüd anda võtme oma tapmiskatse lahendamiseks,» märkis ajaleht.

Eile teatati, et Skripal kirjutati Salisbury haiglast välja, kuid tema ravi ei ole veel läbi. Meedia teatel toimetati ta haiglast turvalisse paika.

Vene Londoni saatkond on nõudnud juba tõendeid, et otsus Skripal sõjaväehospidali viia ei leidnud aset tema tahte vastaselt. «Õnnitleme Julia Skripali paranemise puhul, kuid me vajame pakiliselt tõendeid, et see, mida temaga tehakse, leiab aset tema vabal tahtel,» seisis teates.

Mail on Sunday kirjutas, et haiglas, kuhu Skripalid toimetati, olid täiesti juhuslikult vahetuses tööl keemiarelva tundvad arstid. Kaks arsti, märkis leht, olid äsja läbinud kursused Porton Downis, mis võimaldas neil kiiresti tuvastada närvimürgi mõju.

Ajalehes seisis, et ilmselt puudutas ukselinki esimesena Sergei Skripal ja sai tulemusena mürkgeeli suurema annuse kui tema tütar.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles