WHO: keemiarünnaku sümptomid olid 500 Douma elanikul (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doumas keemiarünnaku ohvriks sattunud lapsed.
Doumas keemiarünnaku ohvriks sattunud lapsed. Foto: AP/Scanpix

Maailma Tervishoiuorganisatsioon sõnul oli Douma linna keemiarünnaku paigas 500 inimesel jäljed mürgiste kemikaalidega kokku puutumisest.

Maailma Tervishoiuorganisatsioon teatas täna, et mässuliste valduses olevale Douma linnale korraldatud keemiarünnaku järel toimetati haiglasse ligi 500 inimest, kellel tuvastati toksiliste kemikaalidega kokkupuutele viitavad sümptomid.

Tervishoiuasutustesse jõudnud patsientidel on tunnused nagu limaskestade tõsine ärritus, hingamis- ja närvisüsteemihäired, ütles WHO avalduses.

Samas ei kinnitanud ÜRO terviseorganisatsioon otseselt, et Doumas leidis aset keemiarünnak.

WHO vahendas ka kohalikke teateid rohkem kui 70 keldritesse varjunud inimese surmast, öeldes, et 43 neist olid äärmiselt mürgise aine mõju alla sattumise sümptomid.

«WHO nõuab kohest piiramatut ligipääsu piirkonda, et anda kannatanutele abi, hinnata keskkonna mõju tervisele ja anda ammendav avalik vastus,» lausus WHO eriolukordade osakonna asedirektor Peter Salama Genfis.

Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioon (OPCW) lubas eile, et saadab kiiresti töörühma Doumasse asja uurima.

ÜRO abiorganisatsioonidel ei ole siiani Ida-Ghouta enklaavile ligipääsu.

USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa on öelnud, et kõigi tunnuste järgi on laupäevase rünnaku taga Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiim.

Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) ja ÜRO sõjakuritegude uurijad on varemgi süüdistanud Assadi keemiarelva kasutamises.

WHO on toimetanud viimastel aastatel humanitaarabikonvoidega Süüria haiglatesse ravimeid mõnede keemiarelvades kasutatavate ainete vastu.

Süüria valitsus on keemiarelvade kasutamist eitanud.

Venemaa tõrjus esmaspäeval ÜRO-s USA ettepaneku algatada uurimine, et teha kindlaks Süüria keemiarünnaku toimepanijad.

Ühendriigid esitasid Julgeolekunõukogule resolutsioonikavandi seoses väidetava mürgigaasirünnakuga mässuliste valduses olevale Douma linnale, milles hukkus vähemalt 40 inimest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles