Paul Ryan ei kandideeri uuesti USA esindajatekoja spiikriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Ryan
Paul Ryan Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

USA kongressi esindajatekoja vabariiklasest spiiker Paul Ryan on otsustanud ametiaja lõppedes mitte tagasi kandideerida ja vallandab sellega tähtsate vahevalimiste eel parteis võimuvõitluse.

Ryani otsusest teatas täna tema nõunik Brendan Buck, kelle sõnul ei kavatse Wisconsini seadusandja novembris uuesti kandideerida. «Spiiker Ryan teatas täna hommikul oma kolleegidele, et see jääb tema viimaseks aastaks esindajatekoja liikmena,» ütles nõunik.

Buck kinnitas, et Ryan teenib ametiaja lõpuni ja läheb jaanuaris erru.

Ryani tulevikuplaanide üle on palju arutatud, sest vabariiklastele teeb muret esindajatekojas enamuse säilitamine. Ryani keskseks teemaks olid maksukärped.

Ryan valiti esimest korda kongressi 1998. aastal, spiikriks sai ta 2015. aastal, kui John Boehner erru läks. Ta ei võtnud spiikriametit vastu kuigi hea meelega ja temast ei ole saanud president Donald Trumpi innukat poolehoidjat.

Oma tulevikuplaane ei ole Ryan avalikustanud.

Trump ütles lahkumisteadet kommenteerides Twitteris, et Ryan on hea mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles