Venemaa ja Egiptus taastavad otselennud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Kairo lennule asutamas.
Reisijad Kairo lennule asutamas. Foto: Mikhail Voskresenskiy/Sputnik

Venemaa ja Egiptus taastavad otselennud ja esimese sammuna sel teel oli kolmapäeva õhtul Moskvast Kairo poole teele asunud lennuettevõtte Aeroflot reisilennuk, teatasid võimuesindajad.

Venemaa võimud peatasid otselennud 2015. aastal pärast seda, kui Siinai poolsaarel kukkus pommiplahvatuse tõttu alla reisilennuk.

"Ma olen seda kaua oodanud. Ma olen väga rõõmus," ütles 41-aastane lennule suunduv Egiptuse päritolu Venemaa kodanik Mohammed uudisteagentuurile AFP.

Vene president Vladimir Putin andis juba aasta alguses oma seadlusega loa taastada lennuühendus Kairoga. President märkis, et pärast lennuki õhkimist Siinai kohal on "Egiptus teinud ära suure töö lennujaamade turvalisuse suurendamiseks".

Venemaa peatas igasuguse lennuühenduse Egiptusega pärast seda, kui sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik õhkis 31. oktoobril 2015 Siinai kohal Sharm el-Sheikhist Peterburi teel olnud lennuki, toona hukkus 217 reisijat ja seitse meeskonnaliiget.

Egiptus on pikka aega üritanud lennuühendust taastada, parandanud märgatavalt lennujaamade julgeolekut ja lasknud neid venelastel inspekteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles