Erdoğan ja Trump arutasid Süüria kriisi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdogan (vasakul) ja Donald Trump.
Recep Tayyip Erdogan (vasakul) ja Donald Trump. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja USA riigipea Donald Trump arutasid eile õhtul telefonivestluses Süüria kriisi, teatasid mõlema riigi ametnikud.

Erdoğan ja Trump vahetasid arvamusi viimaste arengute kohta Süürias, ütles Türgi presidendikantselei allikas, kuid ei andnud täpsemat teavet. Valge Maja kinnitas samuti kahe liidri telefonivestlust.

«Nad arutasid praegust kriisi Süürias,» ütles Valge Maja, lisades, et Trump ja Erdoğan lubasid hoida sidet seoses keerulise olukorraga.

Türgi peaminister Binali Yıldırım pöördus eile Venemaa ja USA poole üleskutsega lõpetada kaklus Süüria pärast, sest see toob kahju tsiviilelanikele.

Trump hoiatas eile Venemaad Süüria presidendi Bashar al-Assadi toetamise eest, lubas kättemaksu väidetava keemiarünnaku eest ja kuulutas, et «raketid tulevad».

Türgi on NATO liikmena USA liitlane. President Bashar al-Assadi toetava Venemaaga on nad Süüria sõjas vastaspooltel. Viimastel kuudel on Türgi teinud aga tihedat koostööd nii Venemaa kui teise Assadi liitlase Iraaniga, et Süürias rahu saavutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles