Venemaa sõjalaevad liikusid Süüria sadamast merele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa mereväe fregatt Admiral Grigorovitš.
Venemaa mereväe fregatt Admiral Grigorovitš. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Image Satellite International (ISI) satelliidifotodelt ilmneb, et Venemaa sõjalaevad on Süüria Tartusi sadamast lahkunud.

ISI avaldas Twitteris kaks fotot. Esimesel on näha vähemalt seitset laeva, teisel enam laevu näha pole. Twitteris teatati: «ISI paljastab: enamiku Vene mereväe jõudude kadumine Tartusi sadamast Süürias. Need puuduvad mereväe laevad on nüüd viidud merele võimalike lähitulevikus toimuvate rünnakute tõttu. Jäi ainult üks Kilo-klassi allveelaev.»

ISI andmetel olid Vene laevade hulgas fregatt Admiral Grigorovitš, mis on relvastatud rakettidega Kalibr, dessantlaev Roputša ja kuivlastilaev Inžener Trubin. ISI teatel pärinevad fotod eilsest.

Väidetavalt on laevad saadetud Süüria ranniku lähedale, et pakkuda kaitset võimalike USA raketirünnakute eest. Meedias avaldatud informatsiooni kohaselt on sõjalaevad viidud täielikku lahinguvalmidusse, nende õhutõrjesüsteemid on aktiivsed ning ühenduses maismaal paiknevate radarite ja õhutõrjesüsteemidega.

Informatsiooni on kinnitanud ka Venemaa parlamendi ülemkoja kaitsekomitee aseesimees Aleksei Kondratjev. Tema sõnul on Venemaa merevägi valmis võimalikke raketirünnakuid tõrjuma.

Informatsioon Süüria õhuväe poolt toime pandud väidetava keemiarünnaku kohta Doumas tuli eelmisel laupäeval. Surma sai vähemalt 70 inimest, aga Damaskus on oma seotust eitanud.

USA president Donald Trump süüdistas Süüria diktaator Bashar al-Assadi keemiarelvade kasutamises ja Süüriale, et rünnaku eest makstakse karmi hinda. Trumpi sõnul on Venemaa ja Iraan samuti vastutavad, sest riigid on Süüria režiimi toetanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles