Venemaa viis Doumasse sõjaväepolitsei (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõjaväepolitseinikud.
Venemaa sõjaväepolitseinikud. Foto: LOUAI BESHARA/AFP/Scanpix

Venemaa viis Süürias Ida-Ghouta enklaavis asuvasse Doumasse sõjaväepolitseiüksused, edastas Vene kaitseministeerium täna.

«Tänasest töötavad Doumas Vene sõjaväepolitsei üksused. Nad tagavad linnas korra,» seisis ministeeriumi teates. Vene sõjaväepolitsei ülesannete hulka Süüria deeskalatsioonitsoonides kuulub julgeoleku ja avaliku korra tagamine.

Eelmise aasta lõpus ütles Vene president Vladimir Putin, et Vene sõjaväepolitsei üksustes Süürias on palju Põhja-Kaukaasia põlisrahvaste esindajaid, sh tšetšeene ja ingušše. Tema sõnul on suur osa selle Venemaa piirkonna sõjaväelasi sarnaselt süürlastele sunnimoslemid, mis tekitab kohalikes nende vastu usaldust.

Varasemalt teatas Venemaa, et Süüria valitsusväed said Douma täielikult oma kontrolli alla. Douma oli viimane linn Ida-Ghouta enklaavis, mida kontrollisid diktaator Bashar al-Assadi vastased. Ida-Ghouta pidi mitu kuud taluma Süüria valitsusvägede ja Venemaa jõhkraid õhurünnakuid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles