Nigeris rööviti Saksa abitöötaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeri relvajõudude liikmed Ayorou lähistel patrullimas.
Nigeri relvajõudude liikmed Ayorou lähistel patrullimas. Foto: ISSOUF SANOGO/AFP/SCANPIX

Lääne-Nigeris Ayorou linna lähistel rööviti eile Saksamaa kodakondsusega abitöötaja.

Ametnik kinnitas AFP uudisteagentuurile, et valitsusvälise organisatsiooni Help töötaja on röövitud. «Saksamaa kodakondsusega isik rööviti umbes 30 kilomeetri kaugusel Ayoroust ajal, mil ta naasis piirkonna põhjaosast,» ütles Jando Rhichi Algaher.

Alagheri sõnul lõikasid neli mootorratastel sõitnud relvastatud isikut abitöötaja ja tema kolleegide tee ära. Veebiportaal ActuNiger teatas, et tõenäoliselt olid inimröövi korraldajateks islamistid. Alagher ütles, et ründajad peksid abitöötajat ja tema autojuhti, panid nende sõiduki põlema ja viisid sakslase kaasa.

Ayorou asub Nigeri Tillaberi piirkonnas ja asub umbes 200 kilomeetri kaugusel pealinn Niameyst. Tillaberi piirkond on islamiäärmuslaste poolt hiljuti toime pandud rünnakute tõttu muutunud järjest ebastabiilsemaks. Sihikule on võetud relvajõudude kontrollpunktid ja põgenikelaagrid.

Saksamaa sõdurid viibivad samas piirkonnas ÜRO sõjalise missiooni MINUSMA raames, mille eesmärgiks on Mali ja Nigeri islamiäärmuslastega võitlemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles