Märatsema hakanud Turu noaründaja viidi kohtusaalist minema (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abderrahman Bouanane (keskel).
Abderrahman Bouanane (keskel). Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Eelmisel aastal Turu linnas toimunud pussitamise peamine kahtlusalune kaotas eile kohtus enesevalitsuse ja tuli kohtusaalist välja viia.

23-aastane marokolane Abderrahman Bouanane vihastas ühe tunnistaja ütluste peale. Rünnakus vigastada saanud isik nimetas pussitaja tegevust argpükslikuks. Selle peale otsustas noaründaja püsti tõusta ja karjuma hakata, vahendas Soome uudisteagentuur STT.

Kuna kohtualune ei allunud korraldustele ja keeldus rahunemast, tuli ametnikel ta kohtusaalist välja toimetada ja selleks päevaks istungilt kõrvaldada.

Bouananele on esitatud süüdistus kahe terroristliku motiiviga tapmise eest ja kaheksa terroristliku motiiviga tapmiskatse eest. Eelmise aasta 18. augustil toime pandud rünnak nõudis kahe inimese elu ja tekitas kaheksale inimesele vigastusi.

Bouanane kohtuprotsess toimub Turu vanglas. Kuigi tavainimesi ega meediat kohtusaali ei lubata, siis on kohtuprotsessi jälgimine võimalik video kaudu.

Kohtuprotsess peaks lõpule jõudma mai keskpaigas, mil karistus teatavaks tehakse. Järgmine istung toimub esmaspäeval. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles