Suurbritannia korraldab ISISe vastu küberrünnakuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti Valitsusside Peakorteri (GCHQ) direktor Jeremy Flemingi sõnul korraldab Suurbritannia terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) vastu suuri küberrünnakuid.

Direktori sõnul on operatsiooniga kahjustatud rühmituse võimekust rünnakuid koordineerida ning lämmatatud nende propagandat. Tegu on esimese korraga, mil Suurbritannia on sõjalise operatsiooni käigus küberrünnaku korraldanud.   

Jeremy Fleming.
Jeremy Fleming. Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images/Scanpix

Fleming teatas küberrünnakute korraldamisest oma esimeses avalikus kõnes GCHQ direktorina. Tema sõnul on rünnakute tagajärjed olnud laialdased. «2017. aastal oli aegu, mil Daeshi jaoks oli peaaegu võimatu internetis viha levitada. Nad ei saanud kasutada tavapäraseid kanaleid oma sõnumi edastamiseks ega usaldada enda poolt avaldatud informatsiooni,» sõnas ta.

Flemingi sõnul segavad küberoperatsioonid terrorirühmituse tegevust internetis ja hävitavad isegi tehnikat ning võrke. «See näitab, kui efektiivsed võivad sihitud küberrünnakud olla,» lausus ta.

Fleming kritiseeris kõnes Venemaad vastuvõetamatu küberkäitumise eest. Ta rääkis ka teistest GCHQ eesmärkidest. Näiteks on sihikule võetud isikud, kes süvaveebi kasutades lastepornot levitavad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles