Trump: ma pole kunagi öelnud, millal Süüriat ründame (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Chris Kleponis/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump väitis täna Twitteris, et pole kunagi öelnud seda, millal Süüria vastu rünnak korraldatakse. 

Trumpi sõnul võib rünnak toimuda varsti, aga ei pruugi ka üldse toimuda. President kirjutas Twitteris: «Pole kunagi öelnud, millal rünnak Süürias aset leiab. Võib-olla väga varsti või üldse mitte nii varsti! Igal juhul on Ühendriigid minu administratsiooni all teinud suurepärast tööd regiooni vabastamisel ISISest. Kus on teie «Aitäh Ameerika?»»

Alles eile hoiatas president Twitteri vahendusel Venemaad. «Venemaa lubab tulistada alla kõik Süüria poole tulistatud raketid. Pane end valmis, Venemaa, sest nad on tulekul, kenad ja uued ja targad. Te ei tohiks teha koostööd gaasitajast elajaga, kes tapab oma inimesi ja naudib seda,»

Eilne säuts tekitas maailmas ärevust. Oodatakse, et USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia võivad korraldada õhurünnaku Süürias, et anda sellega vastus eelmisel laupäeval Doumas toimunud väidetavale keemiarünnakule, mille korraldajaks peetakse Süüria diktaator Bashar al-Assadi. 

USA kaitseminister James Mattis kinnitas eile, et Pentagon on valmis välja pakkuma variante Süüriale löögi andmiseks, aga lisas, et USA ja selle liitlased koguvad alles infot arvatava keemiarünnaku kohta.

Al-Assad hoiatas täna, et lääneriikide ähvardus lasta käiku sõjalised vahendid vastuseks väidetavale keemiarünnakule üksnes suurendab piirkonnas valitsevat kaost. «Need hääled ja iga võimalik samm aitavad üksnes kaasa piirkonna suuremale destabiliseerimisele,» lausus diktaator.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles