Trump astus Süüria küsimuses sammu tagasi (9)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arleigh-Burke klassi hävitaja USS Barry.
Arleigh-Burke klassi hävitaja USS Barry. Foto: USA MEREVÄGI / REUTERS / SCANPIX

Pärast kolmapäevast sõjaähvarduste loopimist sotsiaalmeedias võttis USA president Donald Trump eile oma sõnad tagasi, väites, et rünnakut Süürias ei pruugi esialgu toimuda.

«Ma pole kunagi öelnud, millal rünnak Süüriale toimub. See võib olla väga varsti või mitte nii väga varsti! Igal juhul on Ameerika Ühendriigid minu administratsiooni juhtimisel teinud väga head tööd vabanemaks ISISest piirkonnas. Kuhu jääb «Aitäh, Ameerika!»?» postitas Trump eile Twitterisse.

Kui USA president peaks siiski andma käsu teha teoks oma kolmapäevane ähvardus rünnata sihtmärke Süürias, siis USA sõjavägi on selleks valmis. Kaks USA mereväe sõjalaeva, mis on varustatud Tomahawk-tüüpi tiibrakettidega, on positsioonidel ja valmis tegutsema. Lisaks võib USA-l olla Süüria ranniku lähistel allveelaevu, millelt on võimalik samuti Süüria pihta rakette tulistada.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles