Suurbritannia valitsus nõustus vajadusega Süüria osas tegutseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kaitseminister Gavin Williamson valitsuse eriistungile saabumas.
Briti kaitseminister Gavin Williamson valitsuse eriistungile saabumas. Foto: Stefan Rousseau/AP

Suurbritannia valitsus nõustus neljapäevasel eriistungil vajadusega tegutseda seoses keemiarünnakuga Süürias, teatas peaminister Theresa May ametkond.

"Valitsus nõustus vajadusega tegutseda, et leevendada inimkannatusi ja ära hoida keemiarelvade edasise kasutamise president Bashar al-Assadi režiimi poolt," kirjutati teadaandes.

"Ministrid nõustusid, et peaminister peab jätkama koostööd liitlaste USA ja Prantsusmaaga koordineerimaks rahvusvahelist vastust," lisati avalduses.

Valge Maja eestkõneleja Sarah Sanders teavitas samal ajal, et USA president Donald Trump pole Süüria arvatavale keemiarünnakule vastamise osas veel lõplikku otsust langetanud. President kohtus oma peamiste julgeolekuala tippnõunikega.

Sandersi sõnul peaks Trump hiljem päeval sel teemal nõu pidama ka Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ja Suurbritannia peaministri Theresa Mayga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles