Nigeeria islamistid on viie aastaga röövinud rohkem kui 1000 last

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dapchi tüdrukutekoolist röövitud lapsed.
Dapchi tüdrukutekoolist röövitud lapsed. Foto: Jossy Ola/AP

Nigeeria kirdeosas on islamistide rühmitus Boko Haram alates 2013. aastast röövinud rohkem kui 1000 last, selgus reedel avaldatud ÜRO Lastefondi (UNICEF) raportist.

"Alates 2013. aastast on Boko Haram röövinud Nigeeria kirdeosas rohkem kui 1000 last, kelle seas 276 koolitüdrukut, kes võeti jõuga kaasa Chiboki koolist aastal 2014," kirjutatakse raportis.

"Need järjepidevad rünnakud laste vastu on igasuguse südametunnistuseta," märkis organisatsiooni Nigeeria esindaja Mohamed Malick Fall.

Ühtlasi on islamiäärmuslased tapnud 2009. aastal alanud konflikti jooksul vähemalt 2295 õpetajat ja hävitanud üle 1400 kooli.

Boko Haram tähendab hausa keeles "lääne haridus on kurjast".

Nigeeria valitsus on teatanud korduvalt Boko Harami alistamisest. President Muhammadu Buhari teavitas rühmituse "tehnilisest alistamisest" juba 2015. aasta detsembris, kuid erinevad terrorirünnakud ja inimröövid on sellest hoolimata jätkunud.

Ligi üheksa aastat kestnud Boko Harami ülestõusu käigus on hukkunud vähemalt 20 000 inimest ja oma kodudest põgenenud üle 2,6 miljoni inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles