Venelased ei nõustu Kremliga: oligarhid on endiselt alles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja oligarh Oleg Deripaska.
Vladimir Putin (vasakul) ja oligarh Oleg Deripaska. Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/AP/Scanpix

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov ütles päev enne USA poolt Venemaa oligarhide vastu suunatud uute sanktsioonide avaldamist, et oligarhe pole Venemaal enam ammu. Rahvas arvab teisiti.

Riikliku uuringuagentuuri VTsIOM poolt korraldatud uuringust selgus, et rahvas pole Vladimir Putini pressisekretäri arvamusega nõus.

94 protsenti vastanutest ütles, et Venemaal on endiselt oligarhid alles ning 44 protsenti väitis, et need inimesed on vastutavad pigem halbade asjade eest. 36 protsendi hinnangul teevad oligarhid nii head kui ka halba ja kõigest üheksa protsenti väitis, et oligarhid on pigem head inimesed.

VTsIOMi direktor Valeri Fjodorov ütles, et venelased näevad oligarhe osana reaalsusest ja lahutamatu osana Venemaa ärimaastikust. Direktori sõnul on oligarhide negatiivsel kuvandil kaks peamist põhjust. Esimeseks põhjuseks on nende varade võimalik kriminaalne päritolu ning teisena tuuakse esile oligarhide liigset poliitilist mõjuvõimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles