Kõrge Ukraina ametnik: Venemaa koondab Ukraina piirile suurt maaväge (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleksandr Turtšõnov.
Oleksandr Turtšõnov. Foto: Alexandr Maksimenko/RIA Novosti/Scanpix

Venemaa kindralstaap püüab võita aega, et paigutada oma põhijõud Ukraina piirile, ütles Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretär Oleksandr Turtšõnov täna.

«Mis on Vene kindralstaabi strateegias põhimõtteliselt muutunud? Ukraina piirile paigutatud kaks väekorpust on mõeldud katteks ja ajavõitmiseks põhijõudude laialipaigutamisele,» ütles Turtšõnov Kiievi julgeolekufoorumil.

Ta märkis, et Donetski suunal ohustab Ukrainat Venemaa kaheksas armee ja üks selle diviis on juba lahinguvalmis. Turtšõnovi sõnul on tegu väega, mis sobib laiahaardeliseks kasutamiseks ja suure maismaasõja pidamiseks.

«Meie riigi vastu võidakse täna paisata 260 000 Vene sõjaväelast, 3500 tanki, 11 000 soomukit, 4000 suurtükisüsteemi ja üle tuhande raketiheitja. Ja kõike seda toetavad Vene neljas ja kuues õhuarmee,» sõnas Ukraina julgeolekunõukogu sekretär.

Turtšõnov oli pärast Viktor Janukovõtši ametist kõrvaldamist Ukraina ajutine president, samuti on ta varem olnud peaministri kohusetäitja ja Ukraina parlamendi esimees. Ukraina riiklik julgeoleku- ja kaitsenõukogu nõustab presidenti julgeolekuküsimustes. 

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles