Tuhanded islamivõitlejad lahkusid perekondadega Doumast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussid toimetavad Jaish al-Islami võitlejad ja nende pereliikmed Doumast välja.
Bussid toimetavad Jaish al-Islami võitlejad ja nende pereliikmed Doumast välja. Foto: NAZEER AL-KHATIB/AFP/Scanpix

Süüria Ida-Ghouta piirkonna elanike evakueerimine jätkus täna, oma senisest kantsist Douma linnast lahkusid islamivõitlejad peredega, ütlesid vaatlejad.

Rühmituse Jaish al-Islam võitlejad lahkusid linnast öösel koos tuhandete tsiviilelanikega. Nad toimetati bussidega Süüria põhjaosa aladele, mis on veel mässuliste käes.

Evakuatsioon on osa kokkuleppest Damaskuse režiimi liitlase Venemaaga, millega läks pealinna lähistel asuv Ida-Ghouta taas valitsuse kontrolli alla.

«Pärast südaööd lahkus Ida-Ghoutast 85 bussi, viies minema 4000 inimest, nii võitlejaid kui tsiviilelanikke,» ütles Londonis baseeruv vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Keskuse direktor Rami Abdel Rahman lausus, et Jaish al-Islami võitlejad on lahkunud Doumast nelja lainena.

Jaish al-Islam oli viimane rühmitus, mis Venemaa lahkumisettepanekule vastu seisis, kuid võitlejate sõnul sundis 7. aprilli keemiarünnak neid meelt muutma.

Vene sõjaväepolitsei Douma linna lähedal.
Vene sõjaväepolitsei Douma linna lähedal. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Süüria võimud on rünnakut eitanud, kuid Damaskusesse on oodata Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) eksperte, kes alustavad homme tööd.

«Evakuatsioonioperatsioon peab lõpule jõudma, enne kui OPCW eksperdid Doumasse sisenevad,» ütles Abdel Rahman.

Kohalike meedikute ja Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel sai 7. aprilli rünnakus Doumale surma üle 40 inimese. Suurbritannia andmeil hukkus keemiarünnakus 75 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles