Rootsis põgenes migratsiooniameti kinnipidamiskeskusest 14 inimest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anders Wiklund / Scanpix

Ööl vastu reedet põgenes Lääne-Rootsis asuvas Kålleredis migratsiooniameti kinnipidamiskeskusest 14 asüülitaotlejat, kes olid saanud eitava vastuse ja ootasid väljasaatmist.

Kesköö paiku avastas keskuse töötaja, et arvutiruumis oli üks aken lõhutud. Pärast kinnipeetavate üle lugemist selgus, et 14 inimest oli puudu, teatas Rootsi migratsiooniamet.

Kohale kutsuti politsei, kes otsis piirkonna koeraga läbi, kuid ühtegi põgenenut ei suudetud leida.

Kålleredi kinnipidamiskeskus on üks suuremaid Rootsis, kus enne öist põgenemist viibis 65 inimest, neist suurem osa asüülitaotlejad, kes on saanud oma elamisloapalvele eitava vastuse ning kelle puhul kahtlustatakse, et vabadusse jäädes võivad nad üritada väljasaatmist vältida.

Kålleredi kinnipidamiskeskuse asukatest umbes 30 afgaani said aprilli alguses oma asüülitaotlusele eitava vastuse ning osa neist asus seejärel näljastreiki pidama.

Esmaspäeval saadeti kümme inimest keskusest Afganistani. Seoses sellega korraldati kinnipidamiskeskuse juures meeleavaldus, mille käigus vahistati mitu protestijat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles