Venemaa kavatseb uuesti Läänemerel Läti lähistel rakette tulistada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mad» Mike Hughesi raketikatsetus
«Mad» Mike Hughesi raketikatsetus Foto: Matt Hartman/AP/Scanpix

Venemaa kavatseb Läänemerel Läti majandusvete kohal uuesti rakette tulistada, teatas Läti kaitseministeeriumi kõneisik Kaspars Galkins reedel.

Moskva teavitas Läti tsiviillennundusametit, et Vene merevägi kavatseb korraldada rakettide tulistamise 19. aprillil kella 11.00-st kuni 23.00-ni.

Galkinsi sõnul palus Venemaa, et Läti sulgeks17.-19. aprillini õhuruumi 20 kilomeetri kõrgusel ja 40 kilomeetri kaugusel Läti rannikust.

Läti kaitseministeerium on seisukohal, et sellised raketikatsetused Läti territoriaalvete lähistel on provokatiivsed, ning väljendas muret Venemaa suutlikkuse üle rakettide tulistamist turvaliselt läbi viia.

Venemaa teavitas märtsi lõpus Lätit, et korraldab 4.-6. aprillini Läänemerel Läti majandusvete kohal raketikatsetusi. Ühtegi raketti sel ajal toimunud Vene mereväe õppustel välja ei tulistatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles