Läti: ähvardused ida-lääne konfliktist seoses Süüriaga on infosõda (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs.
Läti välisminister Edgars Rinkēvičs. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP/Scanpix

Ähvardused võimalikust sõjalisest konfliktist lääneriikide ja Venemaa vahel seoses sündmustega Süürias on osa infosõjast, ütles Läti välisminister Edgars Rinkēvičs täna.

Rinkēvičs märkis, et keegi ei ole tühistanud diplomaatiat ega poliitikat.

Ta ei usu, et olukord eskaleeruks dramaatiliselt tõeliseks sõjaliseks konfliktiks, kuid tulevikus on oodata palju karme sõnu ja retoorikat. Ähvardused Kolmanda maailmasõja puhkemisest on tema sõnul osa infosõjast.

Asjaolu, et Venemaa pani veto ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonile uurimise läbiviimisest tähendab, et midagi on varjata ning Süüria, Venemaa ja Iraan peaksid võtma selle eest vastutuse.

Läti on seisukohal, et USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia raketilöögid Süüria sõjalistele objektidele olid kohane vastus Süüria keemiarünnakule tsiviilelanikkonna vastu.

Rinkēvičsi sõnul ei ole see esimene selline juhtum ning lääneriikide tegevus on selge märk, et eksisteerivad punased jooned, mida ei tohiks ületada.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles