USA kahtlustab Doumas peale kloorgaasi ka sariini kasutamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnak Douma linnaosale.
Õhurünnak Douma linnaosale. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

USA peab tõenäoliseks, et Douma linnas arvatavasti aset leidnud keemiarünnakus kasutati peale kloorgaasi ka sariini, edastas laupäeval meedia viidates anonüümsetele allikatele.

Tundmatuks jääda soovinud USA kõrge ametniku sõnul viitavad kohapeal tehtud fotod, pealtnägijate tunnistused ja ohvrite sümptomid sariinile.

«Need nähud ei ole pärit kloorgaasist, vaid närvimürgi tagajärjed,» väitis allikas.

ÜRO Süüria sõjakuritegude uurijad rõhutasid reedel Douma arvatava keemiarelvarünnaku asitõendite säilitamise tähtsust.

«Me rõhutame üliolulist vajadust asitõendite säilitamiseks ja kutsume kõik asjassepuutuvaid võime tagama, et ükski osapool ei manipuleeriks arvatavate sündmuskohtade, objektide, tunnistajate või ohvritega, enne kui sõltumatud vaatlejad ja uurijad on saanud piirkonda ligipääsu,» ütles ÜRO sõltumatu rahvusvaheline uurimiskomisjon Süüria Araabia Vabariigis (COI).

Lääne ametnikud kahtlustavad, et Doumas kasutati 7. aprillil kloorgaasi , mille tagajärjel hukkus Briti valitsuse andmeil 75 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles