Välisministeerium mõistab hukka keemiarelva igasuguse kasutamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede ja Venemaa õhurünnak Ida-Ghoutale.
Süüria valitsusvägede ja Venemaa õhurünnak Ida-Ghoutale. Foto: HAMZA AL-AJWEH/AFP/Scanpix

Välisministeerium mõistab enda ametlikus avalduses hukka keemiarelva kasutamise mistahes asjaoludel ega leia sellistele tegudele õigustust. 

«Eesti mõistab teravalt hukka keemiarelva kasutamise Süüria režiimi poolt, sealhulgas 7. aprillil 2018 Doumas, ja kutsub üles selle korraldajad vastutusele võtma,» seisab avalduses. «Väljendame kahetsust, et ÜRO Julgeolekunõukogu ei ole seni suutnud jõuda üksmeelele, kuidas lõpetada keemiarelva kasutamine Süürias.»

Ühtlasi leiab välisministeerium, et laupäeval andsid USA, Ühendkuningriik ja Prantsusmaa ühiste sammudega kohase ja proportsionaalse vastuse keemiarelva korduvale kasutamisele Süüria režiimi poolt Süüria rahva vastu. Rahvusvaheline kogukond peab välisministeeriumi sõnul üheskoos järjekindlalt tegutsema, et selliste relvade kasutamise lõpetada.

Välisministeerium kinnitab Eesti toetust ÜRO juhitud jõupingutustele saavutada Süüria konfliktile püsiv poliitiline lahendus kooskõlas ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooniga number 2254 aastast 2015 ja Genfi kommünikeega aastast 2012 ning kutsub kõiki Julgeolekunõukogu liikmeid täitma oma kohustusi selles osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles