Pildid: Süüria keemiarelvarajatised enne ja pärast õhurünnakut (45)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseministeeriumi avaldatud kujutis Barzah uurimiskeskuse kahjudest.
USA kaitseministeeriumi avaldatud kujutis Barzah uurimiskeskuse kahjudest. Foto: AP/Scanpix

Vastupidiselt Süüria võimude väidetele, et nende taristu ei saanud eilses õhurünnakus suuremaid kahjusid, näitavad satelliidipildid põhjalikku hävitustööd.

USA kaitseministeerium avaldas eile fotod, millel on kujutatud kolme liitlasvägede õhurünnaku sihtmärgiks olnud arvatavat keemiarelvarajatist.

Satelliidikujutised tõestavad, et Süüria keemiarelvade tootmisega seotud rajatised on USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa õhulöökides märkimisväärselt kahjustada saanud.

Foto: /AP

Süüria televisioon väitis, et režiimiväed suutsid alla tulistada kõik Homsi lähedal asuvad keemiarelvaladusid sihtinud raketid. Satelliidipilt näitab aga, et mõlemad rajatised kandsid suuri kahjusid.

Esimesel pildil on kujutatud Him Shinshari keemiarelvapunkrit.

Foto: /AP

Teine kujutis näitab kahjustusi Him Shinshari keemiarelvaladude juures.

Foto: /AP

Kolmas õhurünnakute sihtmärk oli Damaskuse lähedal asuv Bazrah uurimiskeskus, millest jäid peale õhulööke alles vaid rusud.

Foto: /AP
Barzah keemiarelvade uurimiskeskus peale õhurünnakut.
Barzah keemiarelvade uurimiskeskus peale õhurünnakut. Foto: Monsef Memari/imago/Xinhua

«Me täitsime oma eesmärgi. Me tulistasime piirkondasid, mis olid keemiarelvaprogrammi südameks. Seega oli missioon edukas,» lausus eilsel briifingul Pentagoni kõneisik Dana White.

White lisas, et vaatamata Süüria ja Venemaa väidetele, et Süüria õhutõrje tulistas alla kuni 71 raketti,  oli rünnak edukas ja kõik 103 raketti jõudsid sihtmärgini.

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles