USA advokaat läks fossiilkütuste kasutamise vastu protestides tulesurma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Buckel.
David Buckel. Foto: twitter.com

Tuntud geiõiguste eest võitleja ja keskkonnakaitsja David Buckel põletas end eile New Yorgi pargis surnuks, et juhtida tähelepanu fossiilkütuste kasutamisega kaasnevale keskkonnahävingule.

60-aastase David Buckeli söestunud jäänused leiti Brooklyni Prospect pargist. Politsei kuulutas mehe surmaajaks umbes kell 6.30 hommikul.

Väljaanne The New York Times teatas, et sai Buckeli jäetud kirjast meilikoopia, milles seisis: «Enamik inimesi hingab nüüdseks fossiilkütuste kasutamise tõttu saastatud õhku ja paljud ka surevad selle tõttu – minu varajane surm fossiilkütuste läbi peegeldab seda, mida me endaga teeme.»

The Daily News teatas, et Buckel jättis enesetapukirja enda kõrval olnud ostukärusse. Õiguste eest võitleja avaldas kirjas lootust, et tema surm on auväärne ja võib teiste elusid aidata.

Buckel oli Nebraskas tapetud transsoolise poisi Brandon Teena kaitseadvokaat. 1999. aastal võitis Hilary Swank Teena mängimise eest filmis «Poisid ei nuta» Oscari.

Buckel tegutses ka LGBT-õiguste organisatsiooni Lambda Legal projektijuhina, mis võitles New Jersey ja Iowa osariikides samasooliste abielu õiguste eest.

Endine Lambada Legali advokaat ja praegune New Yorgi linnapeakabineti nõunik Susan Sommer sõnas, et Buckel oli alati õigluse eest väljas, kuid toetas oma tegevusega ka lihtsalt inimlikkust.

Copy
Tagasi üles