Saudi kuningas sarjas Trumpi otsust USA saatkond Jeruusalemma viia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlased põletamas Iisraeli lippu ja Donald Trumpi ning Mohammed bin Salmani pilte.
Palestiinlased põletamas Iisraeli lippu ja Donald Trumpi ning Mohammed bin Salmani pilte. Foto: THOMAS COEX/AFP/Scanpix

Saudi Araabia kuningas Salman kritiseeris täna USA presidendi Donald Trmpi otsust viia Ühendriikide saatkond Iisraelis Tel Avivist Jeruusalemma.

«Me kordame oma seisukohta USA otsuse tagasilükkamisest Jeruusalemma kohta,» ütles kuningas riigi idaosas Dhahranis Araabia Liiga tippkohtumist avades.

«Ida-Jeruusalemm on palestiinlaste alade lahutamatu osa,» ütles monarh.

Trump teatas 6. detsembril, et tunnustab Jeruusalemma Iisraeli pealinnana ja USA kolib oma Iisraeli-saatkonna Tel Avivist Jeruusalemma.

Iisrael vallutas Ida-Jeruusalemma 1967. aasta Kuuepäevases sõjas Jordaanialt ning annekteeris selle 1980. aastal sammuna, mida rahvusvaheline kogukond ei tunnusta. Palestiinlased peavad Ida-Jeruusalemma oma tulevase riigi pealinnaks.

Lisaks kritiseeris Salman Iraani sekkumist araabiamaade siseasjadesse.

«Me väljendame taas pahameelt Iraani terroriaktide osas Araabia piirkonnas ja mõistame hukka häbitu sekkumise Araabia riikide siseasjadesse,» lausus Salman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles