Venemaa korraldab Läänemerel uue raketiõppuse (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Balti laevastiku korvett.
Vene Balti laevastiku korvett. Foto: Igor Zarembo/Sputnik/Scanpix

Venemaa on teatanud plaanist korraldada 17.-19. aprillini Läänemerel raketiõppus ja palunud Lätil sulgeda selle ajaks oma õhuruum 20 kilomeetri kõrgusel ja 40 kilomeetri kaugusel Läti rannikust.

Läti kaitseametkonna pressiesindaja Kaspars Galkins ütles BNS-ile, et Läti relvajõude ei viida Vene raketikatsetuste ajaks kõrgendatud valmisolekusse, kuid kaitsevägi kavatseb neid jälgida.

Galkins ei vastanud küsimusele, kas Läti oleks võimeline mõne kursilt kõrvale kaldunud raketi alla tulistama, öeldes vaid, et turvalisus on sõjaväeõppuse korraldaja vastutus ja et Läti ootab Venemaalt kõigi ohutusnõuete täitmist.

Pressiesindaja sõnul puuduvad reegleid, mis kohustaksid Venemaad avaldama infot õppusel kasutatavate relvade kohta.

Läti küsis Venemaalt enne 4.-6. aprillini toimuma pidanud raketikatsetusi infot õppusel kasutatavate relvasüsteemide kohta, kuid ei saanud seda, lausus kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Galkinsi sõnul Läti Venemaa õppuse pärast muret ei tunne, kuigi leiab, et sellised õppused Läti territoriaalvete vahetus läheduses on alusetud ja provokatiivsed.

4.-6. aprilliks kavandatud raketiõppus Läänemerel jäi ära.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles