Putin hoiatas kaose eest rahvusvahelistes suhetes (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin, taustal Sergei Lavrov.
Venemaa president Vladimir Putin, taustal Sergei Lavrov. Foto: Sergei Ilnitsli/AP/Scanpix

Vene president Vladimir Putin hoiatas täna telefonivestluses Iraani presidendi Hassan Rouhaniga, et sõjaliste rünnakute jätkumine Süüria režiimile toob kaasa kaose rahvusvahelistes suhetes.

USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia korraldasid eile varahommikul õhu- ja raketilöökide laine Süüria režiimi keemiarelvaarsenaliga seotud sihtmärkide pihta. Rünnaku eesmärk oli karistada Süüria presidendi Bashar al-Assadi režiimi keemiarünnaku korraldamise eest Douma linnas 7. aprillil.

«Nenditi, et see ebaseaduslik akt tekitab tõsist kahju poliitilise lahenduse väljavaatele Süürias. Vladimir Putin rõhutas eriti seda, et kui sellised ÜRO hartat rikkudes ellu viidud tegevused peaksid jätkuma, toovad nad vältimatult kaasa kaose rahvusvahelistes suhetes,» teatas Kreml avalduses. «Venemaa, Türgi ja Iraan on Süüria konflikti poliitilise lahendamise protsessi garantriigid.»

Putin arutas eile USA ja liitlaste sõjalist rünnakut Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga, kes on liitlasriikide operatsiooni heaks kiitnud.

Süüria president Bashar al-Assad kinnitas kohtumisel Vene riigiduuma saadikute ja ametnikega, et Süüria jätkab lääne survest hoolimata suveräänset ja sõltumatut arenguteed.

Assad nimetas läänekoalitsiooni õhulööke agressiooniaktiks, ütlesid duumasaadikud tänase kohtumise järel.

Assadi sõnul ühendab USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia korraldatud koordineeritud sõjaline löök Süüriat.

Assadi hinnangul läheb riigi ülesehitamine pärast seitse aastat kestnud sõda maksma vähemalt 400 miljardit dollarit.

Vene Hantõ-Mansiiski oblasti kuberner Natalja Komarova ütles, et Süüria president oli heas tujus ja tema suhtumine oli positiivne.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles