Assadi lapsed käisid Krimmis puhkamas (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asma ja Bashar al-Assad.
Asma ja Bashar al-Assad. Foto: MIGUEL GUTIERREZ/AFP/SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assadi lapsed veetsid eelmisel suvel aega Krimmi lastelaagris «Artek», mille direktor ei olnud algselt teadlik, kelle lastega tegu oli.

«Lapsed, kes meie juurde tulevad, ei räägi alati, kes nende ema ja isa on. Minu klient on laps,» lausus laagri juhataja Aleksei Kaspržak.

Samas märkis juhataja, et Assadi nime kandvad lapsed tekitasid laagris mõningast huvi. «Viimaks selgus, et nad olid (Bashar al-)Assadi lapsed,» sõnas Kaspržak.

Vene riigiduuma ja Süüria valitsuse vaheliste suhete koordinaator Dmitri Sablin lausus, et Süüria president rääkis ise oma laste laagris viibimisest kohtumisel Vene esindajatega.

«Mu lapsed olid eelmisel aastal «Artekis», nad hakkasid pärast seda reisi Venemaast paremini aru saama. Alles üks päev ütlesid nad mulle, et Krimmi silla ehitus hakkab lõpule jõudma,» meenutas Sablin Assadi sõnu.

«Arteki» pressiesindaja sõnul külastas 2017. aastal laagrit 44 Süüria last. Pressiteenistus täpsustas, et lapsed puhkavad laagris Venemaa sõjalis-partiootlike organisatsioonide väljastatud lubadega.

Bashar al-Assadil on oma abikaasa Asmaga kolm last: 14-aastane tütar Zeyn Assad, 13-aastane poeg Karim Assad ja 16-aastane poeg Hafez Assad.

Eelmise aasta aprillis teatas Süüria suursaadik Venemaal, et Assadi lapsed on alustanud vene keele õppimist. Ta lisas, et vene keel on saanud Süüria koolides teiseks keeleks.

Suursaadik lisas föderatsiooninõukogu ees rääkides, et paljud Süüria vanemad on hakanud oma poegasid Vene presidendi auks Putiniks kutsuma.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles