Terroriekspert: suur osa ISISesse suundunuist sureb seal (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorismivastasel operatsioonil Sentinelle teenivad Prantsuse sõdurid patrullimas Croisette'i rannas.
Terrorismivastasel operatsioonil Sentinelle teenivad Prantsuse sõdurid patrullimas Croisette'i rannas. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / Scanpix

Kuigi teoorias ei tohiks ükski Schengeni riik pidevalt enda ja ülejäänute vahel dokumendikontrolli läbi viia, võivad Prantsusmaale lendajad nüüdseks kolmandat aastat arvestada passijärjekordadega piiril.

Samamoodi nagu passisappa sattumises, võib Prantsusmaal jätkuvalt kindel olla ka selles, et suurtes transpordisõlmedes – lisaks lennujaamadele ka näiteks raudteejaamades – patrullivad päevad läbi automaatidega relvastatud sõdurid. Nemad on seal passikontrollidega umbes samal ajal tekkinud siseriiklikul operatsioonil Sentinelle.

Prantsusmaa on jätkuvalt islamistide sihtmärk number üks ja need ei kao enne, kui see oht pole kadunud, prognoosis Pariisi Terrorianalüüsi Keskuse juht Jean-Charles Brisard intervjuus Postimehele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles