Prantsusmaa: Timbuktu rünnakus sai surma 15 pühasõdalast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõjaväelased Malis.
Prantsuse sõjaväelased Malis. Foto: JOE PENNEY/REUTERS

Rünnaku käigus ÜRO baasile Mali põhjaosa ajaloolises Timbuktu linnas on tapeti umbes 15 pühasõdalast, teatas Prantsuse sõjavägi pühapäeval AFP-le.

ÜRO rahuvalvejõud MINUSMA teatasid, et laupäeval korraldatud neli tundi kestnud raketi-, miinipilduja- ja autopommirünnakus Timbuktu lennujaama kõrval asuvale rahvusvaheliste vägede baasile sai surma üks ja vigastada tosinkond rahuvalvajat.

Prantsusmaa teatas, et rünnakus sai vigastada seitse Prantsuse sõdurit, mida on vähem kui Mali võimude esmalt teatatud tosinkond vigastatud Prantsuse sõdurit.

Mõned ründajad saabusid rahuvalvajateks maskeerituna ja püüdsid külvata segadust rünnakule vastavate vägede seas.

ÜRO rahuvalvejuht Jean-Pierre Lacroix taunis rünnakut Twitteris, öeldes, et «meie meelekindlus toetada Malis rahu jääb kõigutamatuks».

Prantsusmaa sõjaväe pressiesindaja Patrik Steiger ütles, et ründajatel «ei õnnestunud täita eesmärki tekitada võimalikult suurt kahju».

«Umbes 15 ründajat tapeti,» lausus Steiger, lisades, et mõned surmati sõjaväelaagri välismüüri lähedal. «Mõnel ründajal õnnestus siseneda, nende seas oli rahuvalvajateks kehastunuid.» 

Steigeri sõnul said rahuvalvesõdurid, Prantsuse ja Mali väed olukorra kontrolli alla Nigerist kohale lennanud Prantsuse hävitajate ja eriüksuslased kohale toimetanud helikopterite abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles